Onze wetenschappelijke
workshops

 

 

Onze enthousiaste vrijwilligers en medewerkers ontwikkelen ervaringsgerichte STEM activiteiten in de vorm van workshops. Waarom workshops en geen echte lessenreeks? Door zelf te experimenteren, te onderzoeken en te creëren krijgen kinderen en jongeren alles rond wetenschappen het beste onder de knie.

Workshops voor kinderen
van 5 – 18 jaar

 

In het kader van inclusief onderwijs organiseren en geven we naschoolse workshops voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 18 jaar oud, in scholen waar ‘inclusief onderwijs’ hoog op de agenda staat. De workshops zijn geschikt voor kinderen en jongeren van:

  • Kleuteronderwijs
  • Lager onderwijs
  • Eerste graad secundair onderwijs
  • Tweede graad secundair onderwijs
  • Derde graad secundair onderwijs
  • Gespecialiseerde vormen van onderwijs zoals bijv. buitengewoon onderwijs

Tijdens de workshops behandelen we heel diverse wetenschappelijke thema’s. Denk aan biochemie, biologie, biotechnologie, chemie, duurzaamheid, microscopie, …

Zelf een workshop organiseren?

 

Werk je met een groep die zelden of nooit aan de slag gaat met wetenschappen? Neem dan contact op met ons. Ekoli ontwikkelt en geeft in overleg met jou een toffe workshop of engagerend project op maat, afgestemd op jullie budget en de interesses en mogelijkheden van de kinderen of jongeren.

Cases

 

Benieuwd naar welke workshops we al organiseerden?
Ontdek het hier

Workshops op maat

Ieder kind, iedere groep jongeren en elke klas is anders. Daarom zorgen wij ervoor dat onze workshops steeds worden aangepast op basis van de voorkennis en/of specifieke zorgnoden van de deelnemers.

Zo gaan we te werk:

Brainstormen

 

Iedereen kan en mag een origineel idee voor een workshop voorstellen. We organiseren regelmatig een open brainstorm waaraan iedereen kan deelnemen: experts, onderzoekers, docenten, studenten …

Ontwikkeling

 

Ons gepassioneerd team van vrijwilligers werkt de STEM-workshop volledig uit: materialen, omvang, prijs, doelgroep, werkwijze…

Ekoli ondersteunt dit ontwikkelingsproces door middel van de nodige expertise en ervaring.

Testen

 

We testen de workshops steeds eerst uit bij verschillende doelgroepen zodat de inhoud 100% op maat gemaakt is van kinderen en jongeren met dezelfde voorkennis en interesses. Dat geldt zowel voor de praktijkoefeningen én de theoretische achtergrond.

Na de testfase sturen we onze workshops altijd bij in functie van de gekregen feedback van de deelnemers en de organisaties.

Ready to inspire

 

De creatieve, wetenschappelijke workshop is nu klaar om kinderen en jongeren te inspireren. Boek je graag een naschoolse reeks bij ons? Vraag vrijblijvend de nodige informatie en offerte op via onderstaande knop.

Materialen

 

We focussen op duurzaamheid en proberen zoveel mogelijk te recyclen. Daarom werken we graag met herbruikbare en eenvoudige (wegwerp)materialen zodat de activiteit duurzaam is voor jou, de leerling en de school. Denk aan huis-tuin-keukenmateriaal, wc-rolletjes, brikken die anders in de PMD verdwijnen,…

 

Heb jij wetenschappelijk materiaal dat je zelf niet meer gebruikt? Wie weet kunnen wij er wel wat mee! Laat het ons weten.

Stem
Onderwijs

 

In STEM-onderwijs  (Science Technology Engineering Mathematics) staan wetenschappelijke en technische concepten centraal. Daarnaast is er ook een sterke link naar maatschappelijke thema’s zoals energie, ecologie en duurzaamheid. Leerlingen worden gestimuleerd om onder andere onderzoeksvragen te bedenken, kritisch en probleemoplossend te denken, en experimenten in te plannen en uit te voeren.

Onze sponsors