Onze creatieve
workshops

 

 

Onze enthousiaste vrijwilligers en medewerkers ontwikkelen ervaringsgerichte STEM activiteiten rond wetenschappen in de vorm van workshops. Waarom een workshop? Door zelf te experimenteren, onderzoeken en creëren krijgen kinderen en jongeren wetenschappen het beste onder de knie.

Workshops voor kinderen
van 5 – 18 jaar

 

In het kader van inclusief onderwijs organiseren en geven we workshops voor en aan kwetsbare kinderen en jongeren van 5 tot en met 18 jaar oud:

  • Kleuteronderwijs
  • Basisonderwijs
  • Eerste graad secundair onderwijs
  • Tweede graad secundair onderwijs
  • Derde graad secundair onderwijs
  • Gespecialiseerde vormen van onderwijs

In de workshops kunnen we verschillende wetenschappelijke thema’s behandelen. Denk aan biochemie, biologie, biotechnologie, chemie, duurzaamheid, microscopie, …

Wil jij een workshop organiseren?

 

Werk je met een groep die zelden of nooit aan de slag gaat met wetenschappen? Neem dan contact op met ons. Ekoli ontwikkelt en geeft in overleg met jou een toffe workshop of engagerend project op maat, afgestemd op jullie budget en de interesses en mogelijkheden van de kinderen of jongeren.

Cases

 

Benieuwd naar welke workshops we al organiseerden?
Ontdek het hier

Hands on

Hoe creëren wij workshops op maat?

Brainstorm

 

Iedereen kan een idee voor een workshop voorstellen. Ekoli organiseert een open brainstorm waaraan iedereen mag deelnemen: experts, onderzoekers, docenten, studenten…
Heb je een leuk idee of wil je mee brainstormen?
Iedereen is welkom!

Ontwikkeling

 

Ons gepassioneerd team werkt de STEM workshop volledig uit: materialen, omvang, prijs, doelgroep, werkwijze… Wij ondersteunen dit ontwikkelingsproces met de aanwezige expertise en ervaring.

Testen

 

We testen de workshop bij verschillende doelgroepen zodat de inhoud 100% op maat gemaakt is van het desbetreffende doelpubliek. Dat geldt voor de praktijkoefeningen én de theoretische achtergrond.

Ready to inspire

 

De creatieve workshop is klaar om kinderen en jongeren te inspireren.

Materialen

 

We besteden extra aandacht aan herbruikbaarheid. Daarom werken we zoveel mogelijk met goedkope en eenvoudige materialen zodat de activiteit duurzaam is voor jou, de leerling en de school.

 

Heb jij bruikbaar materiaal dat je zelf niet meer gebruikt? Wie weet kunnen wij er wel wat mee!

Stem
Onderwijs

 

In STEM (Science Technology Engineering Mathematics) onderwijs staan wetenschappelijke en technische concepten centraal met daarnaast een sterke link naar maatschappelijke thema’s zoals energie, ecologie en duurzaamheid. Leerlingen worden onder andere gestimuleerd om onderzoeksvragen te bedenken, kritisch en probleemoplossend te denken en experimenten te plannen en uit te voeren.

Onze sponsors