case

Wisenight event

 

Op het Wisenight event gaven de vrijwilligers van Ekoli verschillende workshops rond het thema ‘duurzame energie’. Tijdens één van deze workshops nodigden we kinderen tussen 7 en 14 jaar uit om een eigen watermolen te bouwen. De watermolen vormt de basis voor moderne waterkrachtcentrales en is één van de manieren om op een duurzame manier energie op te wekken.

Tijdens het eerste deel van de workshop leerden de kinderen hands-on hoe ze op verschillende manieren de kracht van water kunnen manipuleren. Daarna gingen ze aan de slag om hun eigen watermolen te bouwen met onder andere tetrabrikken en karton. De kinderen en jongeren konden nadien hun watermolens achter elkaar plaatsen, in een soort van watervalsysteem, om de kracht van water zelf te ontdekken.Het systeem zorgt ervoor dat de watermolens elkaar voorzien van energie.  Op de foto zie je dit watervalsysteem in volle actie!

Deze workshop werd ontwikkeld in het teken van Wisenight 2021, een initiatief waarbij we samenwerkten met onder andere BeWise (Belgian association of Women in science), en dat gesubsidieerd werd door het Europese Horizon 2020. 

Wisenight 2021, tuin van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (‘het Dinomuseum’)

In het eerste deel van de workshop leerden de kinderen hands-on hoe ze op verschillende manieren de kracht van water kunnen manipuleren. Daarna bouwden ze hun eigen watermolen met onder andere tetrabrikken en karton. We plaatsten nadien alle watermolens achter elkaar in een soort van watervalsysteem om de kracht van water zelf te ontdekken (zie foto). Het systeem zorgt ervoor dat de watermolens elkaar voorzien van energie.

Deze workshop werd gesteund door

 

Deze workshop werd ontwikkeld in het teken van Wisenight 2021, een initiatief waarin we samenwerkten met onder andere BeWise (Belgian association of Women in science) en dat gesubsidieerd werd door het Europese Horizon 2020.