Over ekoli

Over
ekoli

Ekoli wil elk kind de kans geven om te experimenteren, creëren en onderzoeken met wetenschappen.

Visie

 

Wetenschap inclusief! Onze tagline vat meteen ook onze visie samen: Ekoli vzw wil elk kind de kans geven om te experimenteren, creëren en onderzoeken met wetenschappen, ongeacht hun voorkennis of achtergrond.

 

We focussen op een inclusieve aanpak om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te inspireren, wetenschappen moeten immers toegankelijk zijn voor iedereen. Want de kinderen en jongeren van vandaag, dat zijn de wetenschappers van morgen. De bollebozen die duurzame oplossingen voor de toekomst moeten ontwikkelen: denk aan biodegradeerbare bouwmaterialen, lichtproductie met micro-organismen, ongeneeslijke ziekten genezen, vlees kweken zonder dieren…

Missie

 

Wetenschappen toegankelijk en tastbaar maken voor alle kinderen, dat is onze missie. Hoe slagen we hier concreet in? Door de drempels, die ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit een kwetsbare context nauwelijks of niet in contact komen met wetenschappen, te verlagen. We detecteren 4 grote drempels die we zoveel mogelijk trachten te verlagen:

  • Bereikbaarheid
  • Voorkennis, achtergrond of specifieke zorgnoden
  • Financiële middelen
  • Gebrek aan herkenbare rolmodellen

Cases

 

Benieuwd naar welke workshops we al organiseerden?
Ontdek het hier

Sta je te popelen om ons te helpen onze visie waar te maken?
Join our team of steun ons.

Maak kennis met ons team!

Het Ekoli-team bestaat uit deze knappe koppen. Stuk voor stuk gepassioneerde

mensen met een grote liefde voor wetenschappen. Samen streven ze naar een gezamenlijk doel: kinderen en jongeren de kans geven om met wetenschappen aan de slag te gaan, ook als dat omwille van verschillende factoren misschien geen evidentie lijkt.

Quote

 

“We geloven dat onderwijsinnovatie tot stand komt door een kracht van buitenaf, die verschillende achtergronden, groepen en thema’s samenbrengt met één doel: relevante, inclusieve en ervaringsgerichte workshops die fascineren, inspireren en engageren.”

Ekoli vertaalt wetenschappen naar toegankelijke workshops die we afstemmen op ons doelpubliek, vooraleer we onze workshops beschikbaar maken.

Inclusief
Onderwijs

 

Inclusief onderwijs, dat zijn lessen die volledig afgestemd zijn op de talenten, interesses, competenties en mogelijkheden van de leerlingen. Dit zodat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de lessen, ongeacht hun achtergrond, voorkennis of specifieke zorgnoden. Het is een veilige leeromgeving waarin elke leerling zich betrokken en verbonden voelt, en maximaal ondersteund wordt bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en interesses.

Stem
Onderwijs

 

In STEM-onderwijs  (Science Technology Engineering Mathematics) staan wetenschappelijke en technische concepten centraal. Daarnaast is er ook een sterke link naar maatschappelijke thema’s zoals energie, ecologie en duurzaamheid. Leerlingen worden gestimuleerd om onder andere onderzoeksvragen te bedenken, kritisch en probleemoplossend te denken, en experimenten in te plannen en uit te voeren.

Onze sponsors