Welkom op de tweede editie van ons

Wetenschapsfestival

 

Kom samen met ons een hele dag ontdekken en experimenteren.
Afspraak op 20 april 2024, van 10u00 tot 17u00

op de Odisee en KU Leuven Campus Gent:
👉 Gebroeders de Smetstraat 1, 9000 Gent 👈

Een Wetenschapsfestival, wat is dat nu precies? 🧐

Een wetenschapsfestival is, hoe kan het ook anders, een festival waar alle activiteiten volledig in het teken staan van wetenschappen. Denk aan een dag vol experimenteren, ontdekken, bijleren over wetenschappen en vooral een dag om samen leuke herinneringen te maken. Nieuwsgierig? Kijk dan even terug hoe het er vorig jaar uitzag.

 

Zowel de kinderen als hun familie kunnen tijdens het festival deelnemen aan workshops, en bruggen slaan met andere ‘wetenschappers in spe’, binnen en buiten de Rabotwijk. Laat je inspireren door échte wetenschappers en maak kennis met hogescholen, universiteiten en bedrijven bij de verschillende standjes. Ontdek hoe ook jij een échte wetenschapper kan worden!

 

Experimenteer met ons mee

Voer onder begeleiding zelf een experiment -of twee- uit. Tal van vrijwilligers, of één van de kinderen die deelnamen aan onze Ekoli-workshops, staan klaar om je te helpen en alle kneepjes van het vak te leren.

 

Laat je verbazen door onze ExperiMentors

Soms zijn experimenten net iets te gevaarlijk om steeds opnieuw op te zetten. Tijdens deze proefjes ga je dus niet zelf aan de slag, maar kan je toekijken -en bijleren– terwijl onze ExperiMentors voor jou alles uit de doeken doen.

 

Ontsnap uit de escape room

Ben jij een echte bolleboos en hou je wel van puzzels & raadsels oplossen? Dan is onze escape room zeker een activiteit voor jou! Bij een escape room vorm je een groepje met andere knappe koppen. We sluiten jullie op in een kamer en door samen te werken moeten jullie eruit geraken. De sleutel om de deur te openen? Juiste antwoorden op alle wetenschappelijke vraagstukken of puzzels die we jullie voorschotelen. Krijg je er al zin in? Zet dan alvast 20 april in ’t groot in jouw agenda!

 

Dit allemaal en zó-veel meer kan je komen beleven op 20 april in de Rabotwijk. Jij komt toch ook?

Helpers gezocht!

Wil jij ons festival steunen? Heb jij materiaal dat je kan doneren voor de verschillende standjes en proeven of steek je graag de handen uit de mouwen bij opbouw, afbraak of tijdens het festival? Wil je ons financieel steunen? Of heb je zelf een workshop of proefje dat je wilt aanbieden op 20 april? Ideaal! Helpende handen zijn altijd welkom. Neem snel contact op met ons via onderstaande knop en dan spreken we verder af. Bedankt! 🙏

Een wetenschapsfestival in samenwerking met…

De organisatie van dit festival werd mogelijk gemaakt door de samenwerking van een heleboel organisaties. Daarom willen we alle partners van harte bedanken om ons te steunen:

 

Odisee, KU Leuven, Brede School, vzw Jong, Cera, VIB, Universiteit Gent en Streekfonds Oost Vlaanderen.

 

En uiteraard ook een hele dikke merci aan onze workshopgevers.

 

 

Maar zeker en vast ook aan alle vrijwilligers die zich beschikbaar stellen voor, tijdens en na het wetenschapsfestival.

 

Dank je wel!