About ekoli

About
ekoli

Ekoli wil elk kind de kans geven om te experimenteren, creëren en onderzoeken met wetenschappen. ENglish

Visie

 

Onze tagline is onze visie: wetenschap inclusief.

 

We focussen op een inclusieve aanpak om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te inspireren. We willen wetenschappen toegankelijk maken voor iedereen. Alle kinderen en jongeren moeten de kans krijgen om te experimenteren met wetenschappen, ongeacht hun voorkennis en achtergrond. Zo kunnen zij de duurzame oplossingen van de toekomst ontwikkelen: biodegradeerbare bouwmaterialen, lichtproductie met micro-organismen, ongeneeslijke ziekten genezen, vlees kweken zonder dieren…

Missie

 

We ontwikkelen op maat gemaakte, ervaringsgerichte wetenschapsworkshops voor kinderen en jongeren uit kwetsbare groepen van de maatschappij. Samen met hen werken we rond actuele, wetenschappelijke thema’s waarin ze zelf creëren, experimenteren en onderzoeken. Op een speelse manier kunnen ze de wetenschapper in zichzelf naar boven halen en ontdekken dat ze alles kunnen worden wat ze willen.

Cases

 

Benieuwd naar welke workshops we al organiseerden?
Ontdek het hier

Sta je te popelen om ons te helpen onze visie waar te maken?
Join our team of steun ons.

Ons team bestaat uit deze knappe koppen. Stuk voor stuk gepassioneerde mensen met één gezamenlijk doel: kwetsbare kinderen en jongeren de kans geven om met wetenschappen aan de slag te gaan.

Onderwijsinnovatie

 

Ekoli is ervan overtuigd dat onderwijs een fundamentele rol speelt in jongeren een sterke basis geven voor hun verdere leven. De juiste lesgever op het juiste moment maakt het verschil.

“We geloven dat onderwijsinnovatie tot stand komt door een kracht van buitenaf, die verschillende achtergronden, groepen en thema’s samenbrengt met één doel: relevante, inclusieve en ervaringsgerichte workshops die fascineren, inspireren en engageren.”

Ekoli vertaalt wetenschappen naar toegankelijke workshops die we afstemmen op ons doelpubliek, vooraleer we onze workshops beschikbaar maken.

Inclusief
Onderwijs

 

In inclusief onderwijs zijn de lessen afgestemd op de talenten, interesses, competenties en mogelijkheden van de leerlingen. Dit zodat elk kind evenwaardig kan en mag deelnemen in de lessen, ongeacht hun achtergrond, voorkennis of specifieke zorgnood. Het is een omgeving waarin elke leerling zich betrokken en verbonden voelt en maximaal ondersteund wordt bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en interesses.

Stem
Onderwijs

 

In STEM (Science Technology Engineering Mathematics) onderwijs staan wetenschappelijke en technische concepten centraal met daarnaast een sterke link naar maatschappelijke thema’s zoals energie, ecologie en duurzaamheid. Leerlingen worden onder andere gestimuleerd om onderzoeksvragen te bedenken, kritisch en probleemoplossend te denken en experimenten te plannen en uit te voeren.

Onze sponsors