Loading...
ONZE WERKING 2018-04-30T11:33:18+00:00

STAP 1

Brainstorm

Iedereen kan een idee voor een workshop voorstellen. Ekoli organiseert een open brainstorm waarin iedereen kan deelnemen: experts, onderzoekers, docenten, studenten …

STAP 2

Ontwikkeling

Een klein team stelt de workshop op en ontwikkelt deze: materialen, omvang, prijs, doelgroep, werkwijze … Ekoli ondersteunt dit ontwikkelingsproces met zijn expertise en ervaring.

STAP 3

In de klas

De workshop wordt getest in verschillende klasgroepen om de inhoud en doelgroep te optimaliseren. Praktijkoefeningen blijven min of meer hetzelfde, terwijl de theoretische achtergrond is geoptimaliseerd om te passen in het curriculum van de doelgroep.

STAP 4

Teach the teacher

De workshop wordt nu als ‘klasbewijs’ beschouwd en is klaar om in lessen te worden onderwezen als een originele uitbreiding van het standaardcurriculum. We leren docenten hoe ze de workshop in hun lessen kunnen integreren en inspireren hen om deze manier van werken systematisch te integreren.

“We geloven dat onderwijsinnovatie tot stand komt door een kracht van buitenaf, die verschillende achtergronden, groepen en thema’s samenbrengt met één doel: relevante, inclusieve en ervaringsgerichte lesinhoud en werkvormen die fascineren, inspireren en engageren.”

Onze partners in onderwijsinnovatie:


VRIJWILLIGERS

met een enthousiaste zin voor onderwijs en wetenschappen staan ons bij voor het ontwikkelen en het begeleiden van workshops.

EKOLI

zet in op workshops die elk kennisniveau, elke achtergrond en elke leeftijd boeien. We focussen op thema’s die in het reguliere onderwijs nog niet actief en up-to-date aan bod komen.

LEERKRACHTEN

komen driemaal aan bod in de werking: ze geven feedback in de klas, ze zijn leerling in de sessies én leerkrachten in opleiding vinden bij Ekoli een stageplek die een frisse wind door hun studie laat waaien.

BEDRIJVEN

ondersteunen Ekoli rechtstreeks door ons materieel of financieel te steunen om kinderworkshops te geven en onrechtstreeks door beroep te doen op de experten achter Ekoli voor hulp bij communicatie.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

VRAGEN? CONTACTEER ONS! WE HELPEN JE GRAAG VERDER.