Loading...
LEERKRACHTEN 2018-04-30T11:36:26+00:00

Wil je de wetenschap op een actieve manier onderwijzen? We zijn ervan overtuigd dat kinderen het meest leren wanneer ze actief aan lessen kunnen deelnemen en wanneer hun kritisch en exploratief denken wordt gestimuleerd. We denken dat het daarom cruciaal is dat leraren de nodige tools bieden om hun cursussen zo praktisch en leerzaam mogelijk te maken. Ekoli ontwikkelde een reeks workshops gericht op schoolbesturen en leraren die precies dit doel ondersteunen en waar deelnemers dingen leren door te oefenen, vragen te stellen en plezier te hebben. 

Onze workshops voor:

HET KLEUTER – EN BASISONDERWIJS

Hoe werkt het menselijk lichaam?

Maximaal 20 deelnemers, tweede en derde graad van de basisschool, eerste graad van het voortgezet onderwijs In het menselijk lichaam zijn er veel complexe processen die ons gezond en levend houden. Maar hoe kun je uitleggen hoe het menselijk lichaam werkt voor kinderen? Tijdens deze sessie leren we je twee hands-on workshops om ze deze processen zelf te laten ontdekken. De eerste is gecentreerd op enzymen, de kleine machines die zeer actief zijn in ons lichaam. In het tweede deel van de sessie leren we je hoe je kinderen over DNA leert en hoe ze hun eigen DNA-monsters kunnen verzamelen en bestuderen.

info@ekoli.be

Ontdek de levende natuur

Maximaal 20 deelnemers, kleuterschool en eerste leerjaar van de basisschool – De wondere wereld van de biologie is voor iedereen fascinerend. Zelfs peuters en zeer jonge kinderen kunnen biologie ontdekken via leuke, veilige en eenvoudige experimenten. In deze interactieve workshop leren we je een breed scala aan coole experimenten die op een veilige en praktische manier in de klas kunnen worden uitgevoerd, zoals graffiti maken met mos, de wondere wereld van kleuren verkennen en doe-het-zelf-microscopie.

info@ekoli.be

HET SECUNDAIR ONDERWIJS

Biomaterialen van de toekomst

Maximaal 20 deelnemers, tweede en derde graad secundair onderwijs – Momenteel is alles om ons heen voornamelijk opgebouwd uit materialen die niet recyclebaar en niet biologisch afbreekbaar zijn, wat leidt tot een steeds groter wordend afvalprobleem. Deze workshop gaat over nieuwe, duurzame bouwmaterialen. Een manier om bouwmaterialen te laten groeien is door schimmels te kweken op hout- of stadsafvalmateriaal, een andere om bacteriën en gisten te kweken die celluloseleer kunnen produceren, te beginnen met zeer eenvoudige ingrediënten.

info@ekoli.be

Per verzoek passen we alle workshops aan en leren we de docentensessie om te voldoen aan specifieke behoeften en verzoeken van docenten, schoolbesturen en het docententeam. Workshops kunnen ook ontspannen gecombineerd worden om aan specifieke behoeften te voldoen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie, suggesties of specifieke vragen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

VRAGEN? CONTACTEER ONS! WE HELPEN JE GRAAG VERDER.